Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

När vi är på ämnet juli 2, 2010

Filed under: En riktigt bra bok — bokslukarna @ 6:35 e m
Tags: , , ,

Mitt förra inlägg handlade om Fotboll i Fotboll VMs anda. Efter ett par dagars paus är fotbollen igång igen och varför inte göra ett inlägg med böcker om Afrika. Visserligen inte Sydafrika, helt enkelt för att jag inte läst någon bok som har med Sydafrika att göra. Här är ändå ett inlägg med två böcker som relaterar till Afrika och som är jättebra.

Först En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adiche. Denna bok rekommenderades till mig av min svägerska och vi läste den i vår bokklubb för ett tag sedan. Boken utspelar sig i Nigeria och äger rum under det som jag hört benämnas ”Biafrakriget”. Innan jag fick tag i boken hade jag ingen som helst information om denna konflikt som ägde rum strax före det att jag föddes. Boken är därför oerhört intressant. Men det är också en välskriven bok full av komplicerade relationer och jag älskade att läsa den.

Sen en bok som utspelar sig i Botswana och som många läst.  Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith. Det bästa med den här boken är att det är den första bok jag läst som utspelar sig i Afrika och som inte är eländig. Boken är härlig, har massor av humor och visar ett Afrika som är vanligt. Om du behöver en ny fräsh bild av Afrika och inte läst boken ännu passa på och läs i sommar. När jag skriver om detta och sitter här i värmen blir jag oerhört sugen på Roibos iste. Så nu avslutar jag och tar ett glas.

av Elin

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s