Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

Vredens tid av Stefan Tegenfalk februari 23, 2011

Filed under: Läsvärd — bokslukarna @ 4:31 e m
Tags: , , , ,

Egentligen är inte jag den rätte att recensera denna bok, eller så är jag det. Deckare är av någon anledningen en genre som tilltalar mig allt mindre. Men när jag nu skriver att denna bok faktiskt är riktigt bra, så innebär ju det att om du som läser detta dessutom gillar deckare så är detta en bok för dig. Är du med?

Vredens tid av Stefan Tegenfalk är första delen i en triologi. Andra boken heter Nirvanaprojektet och kom ut i höstas och sista delen Den felande länken ska finnas i butik i september i år. Genom bokens första kapitel som utspelar sig fem år före det att boken egentliga handling tar vid ligger vi som läsare ett steg före utredarna Walter Gröhn och Jonna de Brugge när de får ta sig an ett antal otrevliga mord som verkar kunna kopplas samman genom att man hittar en drog som döps till Drog X i kroppen på de förvånade mördarna.

Det som ofta stör mig i deckare är det pladdriga och oftast ganska ointressanta kommentarer som ständigt ska fylla ut texten.  Vredens tid har visserligen ganska mycket av dessa utfyllnads kommentarer den med ,men de är i mitt tycke nya och ganska underhållande. Boken är mycket spännande och kanske just för att man som läsare vet lite mer så vill jag fortsätta läsa bara för att se hur utredarna ska kunna lista ut de som jag redan vet. Jag kan nog tänka mig att ta mig an tvåan också, på semestern kanske eller om den också kommer som ljud bok, Vredens tid finns nämligen som ljudbok. Just nu har jag dock massor av andra böcker som inte räknas till deckargenren som jag ska ta mig igenom.

av Elin

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s