Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

Kindle och Amazon april 30, 2011

Filed under: Uncategorized — bokslukarna @ 5:47 e m
Tags: , , , , , ,

För ett ganska bra tag sedan, när min man skaffat sin iPad, laddade jag ner Kindle appen till den. Sen glömde jag mer eller mindre av att jag gjort det och fortsatte leta efter böcker via iBooks. Jag hittade inte ofta det jag sökte och köpte gamla hederliga böcker istället. Men så… När jag i bokklubben skulle läsa Interview with a Vampire och absolut ville ha tag i den på engelska och e-legget krånglade och bokhandlarna inte hade den på engeska och i pocket (jag vet att jag är precis i mina önskemål, men anser att jag har rätt att vara det) kom jag att tänka på Kindle igen. Gick in på Amazon och trots att jag hade problem och handla vi Adlibris fungerade mitt Amazon konto, vet inte varför, och jag kunde på 5 sekunder för strax under 8 dollar köpa hem boken jag ville ha. Grymt!

Sen, när jag sätter mig och läser kan jag inte låta bli att förundras över den digitala världen. Självklart synkar Kindle mellan iPad appen och iPhone appen så att jag vet var i boken jag är oavsett vilket verktyg jag använder. Dessutom har jag möjligheten att slå upp de engelska ord jag inte förstår och skriva anteckningar när jag vill komma ihåg mina reflektioner. Inte minst bra med tanke på att boken är bokklubbsbok.

Efter att ha letat lite bland Amazons e-böcker hittar jag, såklart, inte så mycket på svenska. Men det finns en och annan. Vad  jag förstå så jobbar Amazon hårt för att lägga ut så mycket e-böcker de någonsin kan. För egen del så gillar jag ju att läsa på englska, främst då om det är originalspråket, så jag ser det inte som något stort problem. Dessutom vill jag ju inte sluta helt med att bläddra i pappersböcker så Kindle kommer väl för mig att komplettera mitt vanliga bokläsande i framtiden. Men som nybliven pendlare behöver jag aldrig oroa mig för att boken ska ta slut på tåget. Det är ju bara köpa en ny. Så länge uppkopplingen till nätet fungerar så har jag en bokhandel i handväskan. Jag brukade säga ”Så länge man har en pocketbok i väskan är man aldrig ensam”. Nu får jag ändra mig till ”Så länge man har en iPhone, eller annan smartphone i fickan så är man aldrig ensam”. Jag rekommenderar varmt alla er som just investerat i en iPad2 eller har nåt annat man kan ladda ner Kindle appen i att införskaffa en. Jag kommer läsa allt mer digitalt som resultat av detta.

av Elin

Annonser
 

One Response to “Kindle och Amazon”

  1. Feuerzeug Says:

    Elib har massor av böcker på svenska annars. Både att köpa och att låna via biblioteket.

    Fast själv använder jag Aldiko på android.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s