Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

Sherlock Holmes-En studie i rött av Sir Arthur Conan Doyle maj 15, 2011

Filed under: En riktigt bra bok — bokslukarna @ 12:55 e m
Tags: , , ,

När jag under bokrean fick syn på denna CD-bok kunde jag inte låta bli att impulshandla. Som nybliven pendlare som vissa tagar tvingas ta till bilen för att få vardagen att gå ihop så behöver jag införskaffa allt fler cd-böcker, därför blev jag glad när jag fick syn på denna.

Som endel av er minns så tittade Bokslukarna förtjust på Sherlock Holmes som TV-serie när den gick på SVT under senvintern. Jag kan inte låta bli att fundera mycket över likheter och skillnader i det avsnitt som jag då såg och boken som jag nu lyssnat på. Det mest slående för mig var titeln. A studie in scarlet är tydligen orgnialtiteln och det gör det ju lite lättare att förstå att man valt att kalla den en studie i rosa (pink) när BBC förflyttade Sherlock till modern miljö. Nog om det och vidare till boken.

Jag gillar den verkligen. Det är underbart hur Sir Doyle lyckas skapa en historia så fylld av hämndbegär att man måste gå oerhört långt tillbaka i tiden för att kunna lösa gåtan. Det är så härligt läskigt att fundera över hur de män som begår ett hemskt brott har tvingats se sig om efter den hämnare de vet är ute efter den under större delen av sina liv. När hela historien nystats upp finns det bara en sak kvar och det är när Sherlock själv ska förklara hur han kunde komma på lösningen på gåtan och det är till och med mer spännande än själva upplösningen på mystieriet. Nä, nu ger jag mig ut på nätet efter fler CD-böcker, kanske till och med fler med Holmes och Watson.

av Elin

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s