Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

Harry Potter och dödsrelikerna del 2 eller Alan Rickman ska ha en Oscar augusti 3, 2011

Så har då äntligen alla Bokslukare sett Dödsrelikerna del 2. Jag och Vera såg den i Orlando 6 timmar före premiären i USA eftersom vi var på det fantastiska LeakyCon och då fick den underbara möjligheten. Hanna som var lämnad åt sitt öde i Sverige har nu också pallrat sig iväg och sett filmen. Eftersom vi inte sett den tillsammans än måste vi gå en gång till, men det ska vi nog klara lätt.

Så vad tycker vi då¨? Jag, Elin, börjar. Det var en otrolig upplevelse att se filmen i Orlando i en salong full med hängivna fans. Alla var utklädda och vi hjälptes åt att räkna ner minuterna tills det skulle börja. Filmen var i mitt tycke helt fantastisk. Eftersom sista boken delats upp i två filmer har man haft en möjlighet att ta med så gott som alla de scener jag längtat efter att få se. Hermoine förvandlad till Bellatrix, flykten på draken, Dumbledores Army vandrande genom porträttet och inte minst när hela, med betoning på hela, Hogwarts slår tillbaka mot Dödsätarna. Mina absoluta favorit ögonblick är ”Not my daughter you bitch” som är precis så bra som i boken. Harrys vandring genom skogen. Radcliffe gör här en helt otrolig tolkning och jag tycker att jag kan se alla de känslor som är beskrivna i boken i hans ansikte, inte minst i den stund han når fram till Voldemort. Bra jobbat Daniel! Så förstås den scen som jag syftar på i rubriken. Scenen i båthuset och det som Harry sedan ser i Dumbledores minnessåll. När Snape ber Harry att titta honom i ögonen gör det ont i hela kroppen. Självklart tycker jag att filmen är värd så där 10-11 Oscars, men jag vet att det är mitt ”Potterhead” som talar. Att Alan Rickman förtjänar en Oscar för sin prestation tror jag dock att många kan hålla med om. Får just nu en oerhörd längtan efter att se om filmen. Ska vi boka ett datum Hanna?

Vi bokar ett datum! Gärna 3D, skulle vara kul. Ja, du Elin och ni andra. Igår fick jag äntligen se filmen med min syster, efterlängtat och kluvet. Det var känslosamt redan från början. Jag stämmer helt och fullt upp med dig, Elin, att Allan Rickman bör få en Oscar. Han har en otrolig förmåga att skildra sinnesstämningar, känslor osv utan överspel. Redan en av filmens första scener som zoomar i Snape på Hogwarts, han står och blickar ut. Jag kan inte annat än att undra vad han tänker på denna komplicerade och fascinerande figur och nästan tro att han faktiskt är på riktigt. Filmen är lysande, jag är helnöjd. De har lyckas fantastiskt bra och alla skådespelarinsatserna är också mer än godkända. Allt som bör finns med. Till det som Elin redan räknat upp måste jag jag ju tillägga Nevilles insatser i kampen och striden. Jag och min syster saknade honom dock i slutet 19 år senare professor i herbology. En annan ska jag måste säga om både böckerna och filmerna är de fina fantastiska skildringarna av karaktärerna, svaga, starka, onda, goda, kärleksfulla. Inte ett öga var torrt när filmen var slut och jag är glad att det fortsätter med Pottermore!

Vi syns där!

av Elin och Hanna

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s