Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

I drottningens närhet av Philippa Gregory oktober 19, 2011

Filed under: En riktigt bra bok — bokslukarna @ 9:49 f m
Tags: ,

Den här boken fick jag av några goda vänner när jag fyllde år. Det var himla bra för jag hade nog inte själv köpt just den här boken och den var himla kul att läsa.

Boken utspelar sig på 1500-talet i England. Huvudpersonen Hannah och hennes far tvingas lämna England eftersom de är judar. Hannah är synsk och en dag när ett par kungar från hovet är på besök i hennes fars bokhandel råkar de avslöja detta. De tar med sig Hannah till hovet för att hon ska kunna förse dem med information om framtiden. Drottning Maria finner i Hannah en förtrolig tjänare och då väntar en spännande och farofylld tid efter som det i England vi denna tiden är en ständig maktkamp gällande tronen. Boken är oerhört spännande, men också lärorik eftersom den utspelar sig med verkligheten i bakgrunden. De flesta personer som nämns i boken har funnits på riktigt och vissa händelser har säkerligen skett på ungefär det sätt som beskrivs. Att boken dessutom kryddas med några mer eller mindre hopplösa romanser gör den bara allt mer läsvärd.

Jag läste denna bok under semestern och måste säga att det var en perfekt semester roman. Kanske nåt för er som tänker ta höstlov om ett par veckor.

av Elin

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s