Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

Nanny McPhee, filmen november 18, 2011

Filed under: Film av boken — bokslukarna @ 7:27 f m
Tags: , ,

För inte så länge sedan när vi skulle ha DVD-kväll kom vi på att denna vara en film vi inte hade sett ännu. Det handlar om ettan alltså. Jag, mamma Elin, hade en aning om att filmen var baserad på en bok och när vi gick igenom extra materialet visade det sig att det var rätt. Boken filmen baserats på heter The tales of Nurse Matilda och är en samling av böcker om barnskötaren Matilda. När filmen skulle spelas in ville man inte använda namnet Matilda på grund av att Roald Dahl redan använt det namnet i sin väldigt populära historia ”Matilda”. Så man döpte om huvudpersonen till Nanny McPhee.

Filmen börjar med att stackars Cedric, ensamstående far till flera barn, försöker att få tag på ännu en Nanny efter det att barnen knäckte de 17 första. Han kan nu inte få tag på någon genom den agent han brukar använda. Men så plötsligt är hon bara där, Nanny McPhee och hon har sitt eget speciella sätt att försöka uppfostra barnen. Historien påminner faktiskt en hel del om Mary Poppins, men har tillräckligt många egna drag för att inte kännas överflödig.

Jag har nästan aldrig förut sett en så bra film. Den heter Nanny McPhee. Filmen handlar om en barnflicka som heter Nanny McPhee som kommer till en familj med extremt busiga barn som inte lever för annat än att jaga iväg barnflickor. Men det löser Nanny McPhee med lite magi och mycket finurlighet hon låter barnen smaka på sin egen medicin mer säger jag inte hi hi hi. Men barnen ger också Nanny McPhee en gåva nyfikna i en strut va se i sådana fall filmen.

av Elin och Vera

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s