Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

Mer lördagsgodis november 24, 2012

Igår lagade vi mat igen från Harry Potterkokboken. Det var mest Vera denna gång som tog sig an utmaningen att fixa till fredagsmiddagen med en kokbok på engelska med mått och grader och allt. Allt som krävdes var två telefonsamtal till mig på jobbet och sen hjälpte jag såklart till med att laga det sista när jag kom hem från jobbet. Så det blev Toad in a Hole och Treacle Tart (familjen var ju inte med när vi åt den förra veckan). Toad in a hole har ajg ätet förut under min korta tid som inneboende i en engelsk familj 1998, men de ahde inte detta recept för det var mycket godare än jag minns det. Lätt att göra och mycket gott. Till Treacle Tart fick vi använda mörk sirap för att vi inte hade kollat om det fanns ljus hemma. Smaken blev såklart lite annorlunda, men fortfarande väldigt god.Halva finns kvar så vi kan få lite till eftermiddagsfikat idag. När vi höll på att laga som bäst så lade Martin, far i familjen, ut lite bilder på Instagram och där fick vi ett tips om att det fanns liknande kokböcker för andra favoriter som till exempel Hungerspelen. Efter en snabb inloggning på Amazon hade vi givetvis beställt även denna bok och ni kan se fram emot en recension när vi fått hem den. Det första vi ska laga är Lammstuvning med torkade plommon. Det finns även en bok för Game of Thrones, men den har ingen av oss läst…än. Har någon annan  läst och lagat ur denna bok får ni gärna kommentera.

av Elin

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s