Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

En förgiftad man februari 12, 2013

Bild

En förgiftad man är Peter Robinsons senaste deckarroman, och det krävdes inte många bokstunder (de flesta blev till sena kvällar) för att avsluta boken. Peter Robinson hade min som vanligt fast efter några sidor. I den här boken berättar huvudpersonen Chris Lowndes en historia för oss läsare.Han berättar om när han lämnar Hollywood, där han arbetat med att skriva filmmusik, och flyttar till sina hemtrakter i Yorkshire England. Han har köpt sig ett stort och ensligt beläget hus, Kilnsgate House, där han planerar att hitta tillbaka till sig själv efter sin frus bortgång samt komponera en sonat. Vad han inte vet vid köpet av huset är att det bär på en mörk

historia. När det uppdagas att ett mord begicks där nyårsdagsnatten 1953 blir Chris inte avskräckt utan istället väldigt nyfiken. Han blir speciellt intresserad av Grace Fox, kvinnan som hängdes för mordet på sin man.

Jag gillar boken, den är inte alls svår att ta sig an och jag gillar Peter Robinsons mjuka språk. Det är skönt att läsa en deckare som rör sig utanför poliskommissariernas sfär och som rör sig så där lagom framåt, med huvudpersonens funderande och efterforskande beskrivet. Inga hetsiga biljakter eller dumdristiga hjältemanövrar utan bara ett finurligt pusslande av information och ledtrådar. Peter Robinson verkar göra en grundlig research och ämnet han valt är grymt och alldeles för illa belyst. Han berättar det egentligen ganska kortfattat men mer behövs inte för att beskriva dess grymhet. Mer säger jag inte, du kommer att förstå när du läser slutet av boken.

En förgiftad man blev utsedd av Svenska deckarakademin för bästa utländska deckare 2012 med motiveringen ”En modern moralitet i andra världskrigets skugga”.

Jag kan varmt rekommendera denna, även till dig som vanligtvis inte föredrar deckare.

av Hanna

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s