Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

Fem gånger mer kärlek februari 12, 2013

9127088707Den här boken köpte jag i höstas i ett läge när jag behövde konkreta beskrivningar på hur jag/vi skulle göra annorlunda i vår relation till vår äldste son. Vi hade precis fått vår andra pojk och var helt färska tvåbarnsföräldrar. Ja, ni förstår säkert varför jag sökte nya vägar.

Fem gånger mer kärlek svarade upp till mina behov bra. Den har betoning på att just göra annorlunda. Inte bara beskriva konflikter och dess orsaker. Upplägget är tematiska kapitel som inleds med en situation beskriven, därefter ett resonemag samt hur du kan göra annorlunda. Som komplement! finns faktarutor med information om ”vad säger forskningen?”. I slutet av varje kapitel finns övningar.

Jag tycker boken är bra och upplägget passar och tilltalar mig. De kapitel jag läst har hjälpt mig att aktivt förändra hur jag gör i olika situationer och jag har märkt skillnaden. Och titeln säger mycket om vad som är riktigt gångbart, och att föredra, i relationer med människor. Sen visst, jag står där många gånger , försöker frustrerat minnas vad som stod i boken och tänker att den där Martin Forster kan minsann inte ha egna barn. De hade han heller inte när han skrev boken om jag förstått saken rätt, men var på väg att bli förälder. Sen sansar jag mig och fortsätter öva, öva, öva på att göra annorlunda.

Martin Forster är legitimerad psykolog med KBT-inriktning.

Jag rekommenderar den.

av Hanna

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s