Bokslukarna's Blog

For those about to read. We salute you!

Divergent-filmen maj 9, 2014

divergentfilmDet blir mycket Divergent nu, men det är så livet sett/ser ut just nu för hälften av slukarna. I söndags, som vi tidigare skrivit, så tog Vera ett snabbt beslut och drog med sin mamma, mig, på bio. Vi åkte in till Bergakungen och såg Divergent.

Vi vi har redan berättat vad vi tycker om historien och att vi gillar den jättemycket. Så det kan vi släppa nu och prata om adapteringen till film och hur den är. Filmen följer boken väldigt troget utom i ett par delar och när man, som vanligt av filmiska skäl, väljer att gå ifrån boken så är det bra gjort. Det finns ett par scener som vi saknar men väldigt få. Miljöerna är fantastiska det är vi båda överens om även om vi skiljer oss hur vi sett dem framför oss när vi läst boken. Vera tycker inte att vyerna stämmer överens med hennes bild av hur det skulle se ut, men det gör jag. När Hancockbuilding nämndes i boken så förstod jag att den utspelade sig i ett framtida Chicago och eftersom jag, och Vera med, haft fördelen av att besöka Chicago två gånger så var det lätt att ta till sig miljöerna. Vi är ändå båda överens om att de mer detaljerade miljöerna i falangernas områden inte stämmer helt överens med vad vi sett framför oss. Det gör dem inte mindre bra. Miljöerna hjälper oss att ta in de olika falangernas egenskaper.

Och så skådespelarna då. Väldigt bra casting. Huvudrollerna är jättebra och vi har helt klart fått några nya idoler att hålla koll på Shailene Woodley och Ansel Elgort  kommer vi få se igen redan i juni när the Fault in our stars hår upp på bio. Några av de manliga birollerna är lite gör lika varandra utseendemässigt tycker jag. Men det kanske blir så när man ska rekrytera de bästa.

Boken gör sig väldigt bra på film och jag är säker på att man inte behöver ha läst boken för att gilla filmen. Så fredagkvällen är räddad. Gå på bio. För detta är en jättebra film.

Av Elin och Vera

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s